Wat is Teakhout?

Teakhout is afkomstig van de Teakboom. Genaamd Tectona Grandis. Deze boom kan wel 40 meter hoog worden en 4 meter breed. Het is een bladverliezende boom die groeit in de tropische regenwouden. Oorspronkelijk groeit de boom in Zuid-Oost Azie. Door het vele kappen en de bedereiging van het milieu groeit de teakboom nu op vele continenten op teak plantage’s. Thailand, Pakistan, Zuid-Amerika, hier worden op een meer verantwoorde manier teakbomen gekweekt.

Omdat teakhout veel goede eigenschappen heeft zoals verschillende kleuren, goed te bewerken, kan tegen alle weersinvloeden, wordt het veel gebruikt in de scheepsbouw, industrie en om meubels te maken.

Ook voor huizenbouw werdt het teakhout veel gebruikt. Meestal bij de rijkere mensen, want het was wel een duur luxe product. Nu worden er meubels gemaakt van oud gerecyceld teakhout wat afkomstig is van de huizen en scheepsbouw, dit hout is wat duurder en meer doorleefd. De teakhouten meubels¬†¬†gemaakt van nieuwer teakhout afkomstig van de teak plantage’s is wat goedkoper en heeft een nieuwere moderne look.

De eigenschappen van de teakboom zijn echt ijzersterk. De familienaam van de Teakboom is Verbena en dit betekent zelfs ijzersterk. Doordat de teakboom natuurlijke olie bevat, kan het ontzettend goed tegen alle vloeistoffen, zelfs chemicalien. Dus u zult ook heel lang plezier hebben van een teakhouten meubel.